LCD TV de belangrijke kenmerken

Beeld LCD TV

Met betrekking tot de kwaliteit van het beeld zijn er een aantal belangrijke kenmerken die we hieronder bespreken. Bedenk echter dat getallen niet alles zeggen laat uw eigen kijkervaring uiteindelijk de doorslag geven.

De beelddiagonaal LCD TV

Ten aanzien van de Beelddiagonaal gelden allerlei vuistregels als het gaat om de “ideale” kijkafstand voor een LCD TV. Wij geloven hier echter niet zo in en zijn van mening dat de grote hoofdzakelijk bepaald dient te worden door de eigen persoonlijke voorkeur. Wat je het prettigste vindt kun je het beste bepalen door in de showroom op die afstand te kijken die je thuis ook zou hanteren. Wat de éen groot vindt is voor de ander wellicht te klein. Laat je dus niet gek maken door allerlei vuistregeltjes maar probeer gewoon wat je zelf als prettigst ervaart.

Beeldkwaliteit LCD TV

Een LCD TV heeft altijd een volledig vlak beeld. Het voordeel hiervan is minder schittering. De belangrijkste kenmerken die de kwaliteit van het beeld beïnvloeden zijn de contrastwaarde, de helderheid, de responsetijd en de resolutie.

Contrastwaarde LCD TV
Contrast kun je zien als de verhouding tussen de helderste en donkerste tinten die het scherm kan produceren. Het contrast zorgt voor diepte en details in de beelden. Hoe hoger deze waarde, hoe beter kleuren zijn te onderscheiden en des te meer diepte en details in beelden zijn te zien.

Helderheid LCD TV
De helderheid van een scherm wordt uitgedrukt in candela, de eenheid voor lichtsterkte. Hoe hoger de helderheid van een scherm, hoe natuurlijker het beeld overkomt.

Responstijd LCD TV
De responstijd of reactietijd , wordt weergegeven in milliseconde en geeft aan hoe snel het beeld wordt ververst en hoeveel tijd de pixels nodig hebben om van kleur te veranderen. Hoe lager de responsetijd is des te beter de beeldkwaliteit, er is dan minder na-ijl effect het zogenaamde ghosting. De modernere LCD TV’s hebben een reactiesnelheid van 8 milliseconden of lager. Bij dergelijke waarden zal er geen sprake meer zijn van noemenswaardige ghosting.

Resolutie LCD TV
De resolutie van een LCD TV geeft weer uit hoeveel pixels een beeld is opgebouwd. Hoe hoger de resolutie hoe scherper het beeld. Bij een hoge beelddichtheid zie je meer detail.

» LCD TV en geluid »

Kenmerken van een LCD TV.

Beeldkwaliteit, beelddiagonaal, contrastwaarde, helderheid, responstijde en resolutie zijn de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten bij het kopen van een LCD TV.

disclaimer | privacy | © 2009 | lcdtvkopen.nl | sitemap